maandag 1 juli 2013

Help mijn boek komt uit ! Drempelvrees van een debutante.

Vanochtend tijdens het wakker worden schoot de gedachte ineens in mijn hoofd. Lichte paniek!
Ojee, hoe ga ik dit oplossen?
Sinds ik weet dat mijn boek wordt uitgegeven, ben ik in alle staten van gelukzaligheid. Wat een ontzettende eer, dit moet toch betekenen dat het kwaliteit heeft wat ik allemaal geschreven heb. En aangezien ik zo vol zit van dit grote geluk vertel ik het tegen iedereen die ik tegenkom, “Mijn boek komt uit, mijn eerste boek komt uit!”
Ja eigenlijk is, denk ik, iedereen uit mijn directe omgeving wel op de hoogte van dit heuglijke nieuws, zelf de dames van het plaatselijke belastingkantoor, de Tresor Public leven mee.
“Ah,  dommage que ce n’est pas écrit en Français”, reageerden ze teleurgesteld.
En omdat iedereen het weet en ook iedereen zegt dat ze benieuwd zijn én het graag willen lezen, denk ik in mijn enthousiasme dat dit ook werkelijk voor iedereen geldt.
In gedachte ben ik al aanwezig bij talkshows en reis ik van boekbespreking naar signeersessie om mijn boek te promoten.
En daar zit nu het probleem waarmee ik ontwaakte; ik kan niet schrijven.
Het begint al bij mijn handtekening, die rammelt aan alle kanten, het is altijd maar weer afwachten hoe die uitvalt. De ene keer valt hij in z’n geheel naar voren, dan weer naar achter of soms staan de letters als een slecht gebit, schots en scheef. Toen ik trouwde zag ik mijn kans, een nieuwe naam dus een nieuwe handtekening. Deze moest cachet krijgen want die kinderlijke versie van mijn meisjesnaam kon echt niet meer!  
Me bewust van mijn wanordelijk handschrift bedacht ik, dat ik het kort en meer artistiek moest houden. Ik verzon een soort tekenfiguur van mijn initialen, die ik in razend tempo op papier krulde. Dat is ook een tik die ik niet afgeleerd krijg, waarschijnlijk heb ik het uit een film of misschien deed iedereen dat zo in de vorige eeuw, maar ik denk altijd dat je een handtekening snel moet zetten. Dat geeft vaak nogal spastische bewegingen van mijn hand.

Volgens Henk, mijn liefhebbende echtgenoot en naast mij mede-hoofdrolspeler in mijn boek, komt het gewoon omdat ik te ongeduldig ben.
Daar zit misschien wel wat in, hoewel ik dat aan hem niet toegeef, met z’n mooie handtekening!
Nee, zonder computer was ik zelfs geen schrijfster, dat is duidelijk, dan zou er geen eind aan het geschrijf komen. Ik denk bijvoorbeeld een p en schrijf een d en ik presteer het zelfs om een geheel ander woord te schrijven dan ik van plan was, of het woord is wel gedacht maar niet geschreven. Ik ben nergens zonder delete-knop.
Ja, dan val ik op die signeersessies wel even mooi door de mand als ik daar in dat horrel handschrift een aardig woordje tot de lezer richt.
Zo’n goede schrijfster is het niet, zie ik in gedachten mensen al denken. Dat is als aanstormend schrijfster geen beste binnenkomer!

Gelukkig heb ik nog een aantal maanden om me geestelijk op deze confrontatie voor te bereiden. Wellicht zou een soort Zen training in de tussentijd een goed idee zijn.  
Die mooie gekrulde versie van mijn handtekening is in ieder geval al weer van de baan, ik schoot steeds uit. Inmiddels schrijf ik maar weer gewoon mijn naam voluit. De hoop op een mooi, evenwichtig en gracieus handschrift heb ik opgegeven.
Maar ach, misschien moet ik me niet zo druk maken, het gaat tenslotte om de inhoud van mijn boek.
En dat wordt toch maar mooi uitgegeven. Wie weet krijg ik na al die signeersessies ooit nog de routine in m’n vingers……


Toekomstmuziek in Frankrijk. Dromen over de grens, komt uit in september 2013 bij uitgeverij Van Dorp Educatief/ Grenzeloos.

Het verhaal over een waarzegster en een muzikant die samen hun geluk in Frankrijk willen beproeven om daar een centrum voor muziek en levenskunst op te zetten. Een verhaal vol humor, over passie en durf, dromen en aanpakken, liefde en loslaten maar vooral over verwondering.
Wat kan er veel gebeuren als je gewoon ‘ja’ durft te zeggen! Zij gaan er in ieder geval vanuit dat hun idee fantastisch is en alle gebeurtenissen lijken dit ook te bevestigen…


Je kunt het via deze linken bestellen:
  Bol.com  
boek  € 16,95

  Ebook     ebook  €4,99

Deel twee komt uit in september/ oktober 2014

1 opmerking:

  1. ZEN !!! ZEN !!! Relax mon amie! Laat je zelfvertrouwen nou eens lekker opgepoetst worden door je eerste boek!! Henk heeft helemaal gelijk, kijk en denk wat je wel kan, de rest laat je gewoon zoals het iOS, JIJ bent die JIJ bent! en wij hebben je al zo geaccepteerd... dus dat zullen je lezers straks ook! De tweede uitgave zal het bewijzen....
    Peter

    BeantwoordenVerwijderen